Dansk | English | Deutsch | Sitemap

 
 
 

 

 

Naturen i Nordvestjylland

Naturen har om noget sat sit præg på denne egn, og den sidste istid har efterladt tydelige spor i form af smeltevandsdale, lerskrænter og forskellige typer aflejringer, der giver området sit helt eget særpræg.

Vil du have et hurtigt overblik over landskabet på egnen så følg i fodsporene på "Tørfisk", den
lokale folkemusikgruppe fra Thyborøn, og prøv en rejse med VLTJ (Midtjyske Jernbaner). Gennem togets ruder kan du iagttage naturen ændre karakter fra bakker og træer til marehalm og klitter.
Holder du af at færdes i naturen, er Bakkers & Bølgers land stedet. Her er et stort antal muligheder for at vandre eller cykle. På Lemvig Turistbureau eller Thyborøn Turistkontor kan du hente brochurer med beskrivelser af afmærkede ruter i hele området, og du kan tillige købe cykelkort.
Ønsker du at ride en tur eller tage på en rigtig rideferie - læs mere om mulighederne for rideturer/ferier i skoven eller langs Vesterhavet.

Israndslinien skærer sig igennem Klosterheden Skovdistrikt (Skov- og Naturstyrelsen, Vestjylland) en af Danmarks største plantager. Denne fabelagtige legeplads for børn og voksne er samtidig et eldorado for Danmarks eneste bestand af vilde bævere. I 2012 blev bestanden anslået til at være på cirka 165 individer.

Lemvig Turistbureau arrangerer turen "Bæver, bøf og bordeaux", der løber over to dage med overnatning i skoven i lavvu (stort kegleformet telt). Her hører du om bæverne og krondyrene, samt spiser skøn krondyrbøf i skoven. Det meste af tiden på denne skønne tur er man udendørs og vandrer i varieret terræn. Kontakt Lemvig Turistbureau hvis du er interesseret i at høre mere om turen.

Tæt på naturen fra bussen


Vælger du en tur med Naturbussen (rullende naturformidlingscenter i bl.a. Klosterheden), er
man sikret optimale naturoplevelser. Med teleskopkikkert direkte forbundet med computer, TV-skærme og andet digitalt isenkram, kommer oplevelser så langt som 500 meter væk, pludselig helt tæt selvom man sidder i en bus.